Manuele Therapeut DSR-PSR

Sportmassage

Rugpijn-nekpijn-schouderpijn-technek!


Direct toegankelijk

zonder verwijsbrief


NeuromassageIk ga nooit over tot deze behandeling zonder de medische voorgeschiedenis van de patiënt te kennen.
Het totaalpakket is belangrijk, zonder anamnese kunnen klachten niet doelgericht benaderd worden.


Bij een boeking online contacteren we u persoonlijk met bijkomende vragen – om na te kijken of deze behandeling al dan niet geschikt is voor uw huidige gezondheidssituatie.


Dermasegmentale reflexologie wetenschappelijk:

Dermasegmentale reflexologie of dieptemassage (DSR) is een natuurgeneeskundige manuele behandelingsmethode, 100% wetenschappelijk onderbouwd, die steunt op neurologie, embryologie en segmentale verschijnselen.

Het menselijk lichaam is horizontaal opgebouwd uit segmenten, die verticaal door huidzenuwen verbonden zijn met het ruggenmerg en via het zenuwstelsel met de organen. Hierdoor is er sprake van een reflectorische werking tussen de segmenten en de organen. Door DSR toe te passen worden er impulsen in deze segmenten afgegeven.

Via dieptemassage worden de spanningen en blokkades in spieren losgemaakt en de pijn vermindert of verdwijnt. De bloedsomloop verbetert, waardoor er meer zuurstof wordt toegevoerd , het bindweefsel versoepelt en de opgehoopte gifstoffen worden weer goed afgevoerd.Het is bewezen dat mensen die zich regelmatig laten behandelen:

De lymfatische circulatie verbeterd,

vermindert eventuele pijn,

verhoogt het prestatievermogen,werkt ook preventief tegen blessures.


De natuurlijke ondersteuning voor gezondere vaten.

Het in goede conditie houden van de bloedsomloop is van belang om gezond ouder te worden.

Een goed functionerend vatenstelsel zorgt ervoor dat de benen, huid en de organen

alle belangrijke voedingsstoffen blijven ontvangen de natuurlijke weerstand neemt toe.Onze Manuele therapie DSR-PSR is een unieke methode die zich richt op een persoonlijke aanpak, De reden hiervoor is dat het enorm veel energie vergt van de therapeut.In onze hoogtechnologische maatschappij wordt handenarbeid vervangen door technologie. Geen enkel toestel tot nu toe, overtreft de mogelijkheid om “the feeling” van de geoefende handen door een ervaren therapeut te kunnen nabootsen. Elke persoon is

Uniek, elke persoon heeft een eigen pijngrens, elke persoon heeft een ander spierstelsel, elke persoon verricht andere fysieke arbeid, elke persoon reageert anders op stress, emotionele en fysieke toestanden,… Dit maakt dat voor iedere persoon een eigen benadering noodzakelijk is juist hierin schuilt het succes van deze methode.
Werkwijze: Is een veilige behandelmethode


Manuele therapie DSR-PSR wordt gegeven door gediplomeerde therapeuten

De meest voorkomende reden dat mensen een afspraak maken voor een massage is dat de spieren stijf aanvoelen. De Manueletherapeut is er in gespecialiseerd om verhardingen in de spieren te vinden en los te krijgen. De therapeut is erop gericht verstoorde spierspanningen te herstellen en de conditie van de spieren te onderhouden. Door de verhoogde doorbloeding tijdens een massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen op te nemen, wat een sneller herstel mogelijk maakt. Een regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en bijdraagt tot betere prestaties. De therapeut kan u informeren over de frequentie. die voor jouw lichaam noodzakelijk is

De therapeut past verschillende handgrepen, tempo en dosering van de massage toe afhankelijk van het doel en de toestand van de spieren.

De toestand van de spier bepaalt ook de duur van de behandeling. Voor een specifieke spiergroep bijv. de rug, nek en schouder behandeling duurt een half uur. Voor een totale lichaams massage behandeling wordt 50 min uitgetrokken.
Ook kunnen mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt, daardoor op tijd worden behandeld .
Voor het maken van een afspraak kunt u de praktijk bereiken

op het algemeen nederlandse telefoonnummer 045-8885653Wordt het tijd om iets aan uw klachten te doen? Dan gaan we graag met u aan de slag!

Health Care & Cure


LEARN MORE

Chronic Pain

Lichamelijke en Psychische begeleiding.

.
LEARN MORE

Manuele Lymfedrainage

Lymfedrainage

De zachte stuwing naar reiniging


Lymfeklieren

De lymfeklieren (lymfeknopen) dikken het lymfevocht in en filteren afvalstoffen uit de lymfe.

In de lymfeklieren zitten veel witte bloedcellen. Die maken bacteriën en virussen onschadelijk. Via de lymfe komen de witte bloedcellen in het bloed.


LEARN MORE

Praktijk voor integrale manuele therapie

cz