Vitale beroepsgroep

laagdrempelige gezondheidsadviseur die dichtbij de klanten staat en verantwoorde zorg geeft. Zo ontlasten we de drukbezette zorgketen en helpen we de consument in onzekere tijden.LEARN MORE


ZORG+Direct toegankelijk
Wij zijn direct toegankelijk. Ook zonder verwijsbrief van uw huisarts of specialist kunt u dus een afspraak maken.


          

U kunt ons ook telefonisch bereiken van 08:00 t/m 12:00

Telefoon; 045-8885653

Lekker in je velLekker in je vel

.

Levensstijl begeleiding ,   Begeleiding bij ziekte en kanker

Aandachtspunten

  • De beroepstitel ‘Gezondheidstherapeut’ is een garantie. U bent er dan zeker van dat u bij een goed opgeleide therapeut in de authentieke natuurgeneeskunde komt. Vraag altijd naar een ‘gezondheidstherapeut’ die aan een van de vier scholen van de Europese Academie is opgeleid.
  • Pas dan zit u echt veilig!
  • Een gezondheidstherapeut is de beoefenaar van de moderne natuurgeneeskunde die steunt op de authentieke principes van Hippocrates en Galenus. De patiënt staat centraal en wordt vanuit zijn totaliteit benaderd, dat wil zeggen vanuit zijn: - Constitutie of lichaamsbouw. - Temperament of persoonlijkheid. - Dispositie of aanleg voor een ziekte vanuit de constitutie en temperament. - Expositie of omgevingsfactoren.
  • Een gezondheidstherapeut heeft een vierjarige opleiding gevolgd conform de Europese richtlijnen en heeft gedurende twee jaar zowel interne als externe stage gelopen. Hierdoor maakt de toekomstige gezondheidstherapeut kennis met de dagelijkse beroepspraktijk en scherpt zijn sociale en communicatieve vaardigheden aan. Teamwerk is immers belangrijk!
  • De opleiding bestaat uit 3.000 lesuren waarvan 1.000 contact-uren en wordt afgesloten met de verdediging van een eindwerk voor een examencommissie. Een eindwerk is een afstudeerproject waarmee de kandidaat-gezondheidstherapeut zijn kennis, vaardigheden en beroepscompetenties voor een examencommissie aantoont.

Citroen

Citroen is een uitzonderlijk goede vrucht die zowel in de keuken als in de volksgeneeskunde erg veel toepassingen kent. De geneeskrachtige werking is toe te schrijven aan het citroenzuur, de aromastof limoen en de rijkdom aan natuurlijke vitamine C. Citroen is een uitstekende antioxidant en wordt in de keuken gebruikt om het oxideren of het bruin worden van knolselderij, banaan of andere voedingsmiddelen tegen te gaan. We vermelden enkele uitstekende toepassingen.

Gorgelmiddel bij amandelontsteking
Pers een citroen uit en verdun het sap met bronwater op lichaamstemperatuur. Gorgel de ontstoken keel of amandel grondig. Dit geeft niet alleen verlichting maar heeft een genezend effect. Herhaal dit regelmatig en gebruik hierbij een kruidenthee op basis van kamille, voeg er voldoende honing bij want honing heeft een sterke antibiotische werking. Citroensap kan vervangen worden door aalbessensap, maar heeft een iets mildere werking.

Keelklachten
Bij alle klachten van de keel of keelholte kan verdund citroensap als drank gebruikt worden. Denk eraan dat citroensap altijd moet verdund gedronken worden omdat het anders te zuur is. De aanbevolen verdunning bedraagt 1 deel citroensap op 6 à 10 delen water. Citroensap verhoogt de immuniteit. Bij een zware verkoudheid helpt een wikkel van citroensap.

Migraine
Bij migraine of hoofdpijn is het aan te raden om met een schil van de citroen het voorhoofd in te wrijven. Een koud kompres geeft onmiddellijk verlichting. Neem een linnen doek en dompel deze in koud water, even uitwringen en op het voorhoofd aanbrengen, daarop een droge doek leggen en het geheel afdekken met een wollen doek of sjaal.

Citroen bij breekbare nagels
Breekbare nagels komen veel voor in de winter of in het voorjaar. Wrijf de nagels in met de schil van een citroen en daarna met amandelolie. Citroen reinigt de nagels terwijl de amandelolie de nagels voedt.

Sinusitis
Bij ontsteking van de sinussen of bij neusontsteking is het aan te raden om 1 theelepel citroensap in water op te lossen en op te snuiven en daarna eens goed te snuiten. Een neusspoeling met zoutwater helpt goed. Een combinatie van beide kan ook. Bij een neusspoeling met een zoutoplossing gebruikt u 2 theelepels zout op 1 glas warm water. Meerdere keren per dag spoelen. Als ondersteuning is het drinken van kamillethee of lindebloesemthee aan te bevelen.

Maagzweer
Bij een maagzweer of een onrustige maag met zuuroprispingen is het drinken van verdund citroensap aan te bevelen. Het citroenzuur zet een fysisch proces op gang waarbij de maagzuurproductie afneemt. Vandaar de uitdrukking: zuur remt zuur af. Het eten van 1 à 2 soeplepels honing helpt goed omdat het overtollige maagzuur door de honing wordt geneutraliseerd. Bovendien heeft honing een rustgevende werking.

Theo Geers, Officiële HBO opleidingen