Gezondheid Management in Limburg

Diensten

Psychosociaal

 

 

 

Psychosociale Gespreksbeleving

 

Thema's voor coaching kunnen zijn: doelen in het leven, doelen op het gebied van ondernemen,

Vraagstukken begeleiding en bewustwording en probleemoplossing ,

sportprestaties, carrière, gezondheid, het begeleiden van kinderen en pubers.

Denk daarbij ook aan gepensioneerden die nieuwe doelen willen stellen.

relatieproblemen,problemen in je sociale leven en op je werk.

 

Het is een krachtig instrument indien iemand duidelijkheid, focus en richting bij wil stellen.

 Ik kan goed luisteren, kan me goed verplaatsen, kom snel tot de kern, ben betrouwbaar.

                                                                       kom opnieuw weer in contact met uw jezelf

Beleef en voel uw Zelf. Zo draagt u weer bij aan uw eigen harmonie en gezondheid.

Want als u rust ervaart, voelt u zich verbonden met iedereen
U ervaart meer liefde, meer mededogen

 

Natuurlijke Gezondheidszorg

 

 

De gezondheidstherapeut steekt een helpende hand uit, twijfel niet en grijp uw kans!

Wij bespreken het verloop van een bezoek aan een gezondheidstherapeut. De praktijkkamer van een gezondheidstherapeut straalt vertrouwen en warmte uit en beantwoordt aan de hygiënische voorschriften. U voelt zich snel op uw gemak omdat natuurgeneeskunde laagdrempelig is. U kunt er alles kwijt want ook hier geldt het beroepsgeheim.

Intakegesprek en anamnese: Tijdens het intakegesprek worden de identificatiegegevens van de patiënt genoteerd met het oog op het afnemen van een anamnese en het opstellen van een therapieplan. Een anamnese is het ziekteverhaal en is geen diagnose. De patiënt vertelt over zijn klacht(en) door het vermelden van de symptomen, de omstandigheden waarin en het tijdstip waarop ze voor het eerst zijn opgetreden. Een aantal veel voorkomende klachten zijn voor iedereen zo duidelijk dat symptomen en ziektebeeld op elkaar aansluiten. Wie een keelontsteking of een indigestie krijgt gaat niet naar de arts om te weten aan welke ziekte men lijdt.

Visuele mensenkennis: Wij hebben er al opgewezen dat een gezondheidstherapeut tijdens zijn opleiding getraind is in visuele mensenkennis of duiding. Veel wordt afgelezen aan uiterlijke kenmerken. Een gezondheidstherapeut kan heel goed een persoonlijkheidsbeeld schetsen om van daaruit een aantal verbanden te leggen. Zo zijn een aantal ziekten heel sterk persoonsgebonden vandaar dat we in de natuurgeneeskunde de ‘zieke’ in plaats van de ‘ziekte’ behandelen.

Medische gegevens: Meestal beschikt de patiënt over voldoende medische gegevens of informatie die in medische boeken of op internet werd opgezocht. Patiënten zijn tegenwoordig beter geïnformeerd, hebben vaak een duidelijk beeld over hun ziekte. Patiënten zijn mondig geworden en geven zich niet zo maar over aan de medische wereld. Patiënten zijn goed op de hoogte van hun rechten en hebben een kritische houding aangenomen tegenover nevenwerkingen van chemische medicijnen.

Therapieplan: Aan de hand van de gesprekken zal de gezondheidstherapeut een therapieplan voorstellen en voldoende uitleg geven over zijn manier van werken. Het aantal en de duur van de behandelingen worden besproken alsook de vergoeding of het honorarium. Bij een gezondheidstherapeut komt u nooit voor verrassingen te staan. Het therapieplan is belangrijk omdat de natuurgeneeskunde over een brede waaier van therapeutische mogelijkheden beschikt en de gezondheidstherapeut daaruit voor u een individuele keuze maakt.

Behandeling: De gezondheidstherapeut zal u altijd vragen of u al dan niet in behandeling komt want u moet beslissen. Er wordt u niets opgedrongen. Patiënten die zelf kiezen voor een reeks behandelingen tonen hun volle medewerking en dat is doorslaggevend.

 

Wist u dit al

Verzekering

Gezondheid

therapie